Personvernerklæring

Personvernerklæring

Payr AS (Org.nr: 916 840 535) behandler personopplysninger om deg som har opprettet kundeforhold hos oss. Det vil si at vi er behandlingsansvarlig for de personopplysningene du har delt med oss og gitt oss lov til å behandle. Vi i Payr ivaretar de opplysningene du har registrert hos oss, og vi vil sikre og behandle dem i tråd med gjeldende personvernlovgivning inntil du eventuelt bestemmer deg for å avslutte profilen din. Da vil alle opplysninger om deg slettes hos oss.

Vi tar ditt personvern på dypeste alvor. Å ivareta sikkerheten til dine personopplysninger er utrolig viktig for oss. I denne personvernpolicyen forklarer vi hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern.

Payr er et norsk selskap underlagt norsk lov. Om du har noen spørsmål om vår personvernpolicy eller håndtering og sletting av dine opplysninger må du gjerne kontakte oss på telefon +47 800 69 540 eller sende en e-post til privacy@payr.no.

Hva slags informasjon lagrer vi, og hva brukes den til? 👀

Vi lagrer den informasjonen du selv har registrert ved etablering av kundeforholdet via Payr App. Denne informasjonen vil være tilgjengelig for deg når du går inn på Profil inne i appen. Når du lager en profil i appen vil følgende data registreres:

  • Navn, postadresse, telefonnummer, e-post - For å kunne administrere ditt kundeforhold. Dersom du har godkjent det vil e-posten også brukes til markedsføringsformål. Kun da.
  • Fødselsnummer -For identifisering og sikkerhet.
  • PIN-kode -For å beskytte både deg og Payr mot misbruk.
  • Kort- og kontoopplysninger du legger inn - For å kunne gjennomføre betalinger på dine vegne.
  • Betalingsinformasjon som kontonummer, beløp, utløpsdato, KID-nummer og melding.
  • Detaljer om fakturaer og tilleggsinformasjon (gjelder kun Smarte Regninger) - Dersom du har aktivert tjenesten Smarte Regninger analyserer vi innholdet i fakturaene dine og lagrer relevant informasjon som vi bruker til å finne bedre passende leverandører og produkter. Informasjon kan være strømleverandør, strømprodukt og forbruk, mobiloperatør, mobilabonnement og forbruk, bank, låneprodukt, lånebeløp og rente, forsikringsselskap, forsikringsprodukt og forsikringsvilkår. Denne informasjonen deles ikke med andre leverandører.

Når du registrerer deg for bruk av vår tjeneste blir det laget en kryptert ID som forteller at Payr App er lastet ned på din mobiltelefon. Denne koden gjør det mulig å kjenne igjen din mobiltelefon og kan brukes til markedsføringsformål. Se under Særlig om markedsføring og kundeoppfølging lengre nede på siden for mer detaljerte opplysninger.

Ved bruk av vår tjeneste genereres det og registreres ulike typer data som følge av bruk, eksempelvis hvilken mobilenhet og operativsystem som benyttes, transaksjonsopplysninger og bruksmønster i Payr App og benyttet IP-adresse. Ved bruk av BankID vil også personnummer bli lagret. Disse data er underlagt strenge reguleringer og rutiner, men kan for eksempel bli benyttet ved henvendelser i forbindelse med kundeservice initiert av deg.

Payr appen trenger ulike tilganger til din mobiltelefon for at tjenesten skal fungere med den funksjonalitet den har. Disse tilgangene er:

  • Bilder -For at du kan legge til bilder for uthenting av betalingsinformasjon.
  • Kamera -For at du skal kunne ta bilde av faktura for uthenting av betalingsinformasjon.
  • Bakgrunnsoppdatering -Slik at Payr App kan kjøre i bakgrunnen for å sjekke status for betalinger du har gjort, og motta meldinger fra tjenesten på vei inn.
  • Varslinger -Slik at Payr App får mulighet til å sende direktemeldinger til din telefon.
  • Mobildata -For at du skal kunne bruke Payr App uten annen nettverkstilgang.

Vi lagrer og registrerer i hovedsak opplysninger om deg for å kunne oppfylle avtalen inngått mellom deg og Payr. Dette gjelder for alle tjenester Payr tilbyr deg som kunde, eksempelvis i tjenesten Smarte Regninger.

Vi behandler også opplysninger for bedre å sikre kvaliteten på tjenesten. I tillegg er vi som betalingsforetak lovpålagt å lagre bestemte opplysninger. Dette gjelder for eksempel informasjon om deg innhentet etter hvitvaskingslovens regler, og transaksjoner vi må lagre etter bokføringslovgivningen.

Videre vil Payr behandle personopplysninger for å forebygge og avdekke straffbare handlinger.

Innhenting av personopplysninger skjer i hovedsak direkte fra deg og gjennom bruken av tjenesten. Dersom Payr ønsker å innhente opplysninger fra deg som ikke er nødvendig for ivaretakelse av avtaleforholdet, skal Payr først informere deg om at det er frivillig å gi fra seg opplysningene og hva opplysningene vil bli brukt til (det vil si formålet med behandlingen).

 

Hvordan samler vi inn opplysningene? 🔍

Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer en brukerkonto hos oss vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for å yte eller sikre leveranse av vår tjeneste.

Dersom du har aktivert tjenesten Smarte Regninger vil vi også kunne spørre om og lagre tilleggsinformasjon om dine tjenester, hvis vi ikke finner dette i fakturaene. Eksempelvis vil vi kunne spørre deg om hva slags boligtype du har når vi har analysert en strømfaktura. Dette er informasjon som vi spør om i klartekst og som du frivillig velger om du vil svare på. Du kan når som helst deaktivere tjenesten “Smarte regninger”, og all tilleggsinformasjon om deg vil bli slettet.

Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post, f.eks. til kundeservice, eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i e-postforespørsler, slik at vi kan svare på dine spørsmål.

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker vår tjeneste “Smarte regninger” registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem basert på analyser av dine fakturaer. Dette gjør det mulig å gi deg tilbud om bedre passende leverandører og produkter. Som eksempel kan vi samle informasjon om ditt strømforbruk eller telefon forbruk. Du kan når som helst deaktivere tjenesten “Smarte regninger”, og all fakturainformasjon om deg vil bli slettet.

Teknisk informasjon om din enhet og Internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, som eksempelvis operativsystem, nettleserversjon, IP-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjonen kan etter omstendighetene også kobles opp mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen og innholdet i våre tjenester til den enheten (mobiltelefon) du besøker oss på.

Informasjon om bruk av tjenestene

Når du bruker tjenestene våre, registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold som er tilpasset deg som bruker.

Informasjon om posisjon

Det kan hende at vi registrerer din geografiske posisjon ut i fra IP-adressen eller andre former for geolokalisering, eksempelvis når du bruker mobiltjenestene våre. Informasjonen kan blant annet brukes til å utarbeide statistikk.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker vår mobilapp eller nettsidene payr.no og payr.global bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å analysere og teste hvordan brukerne reagerer på endringer av nettsidene. Informasjonskapsler kan også gi informasjon om feilsaker, og gir oss mulighet til å måle effekten av våre markedsføringskampanjer.

Verktøy for å måle og analysere bruken av nettsidene

I Payr jobber vi kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt.

Vi benytter informasjonskapsler for å gjøre det lettere å bruke våre nettsider og personalisere visse deler av innholdet. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres i din nettleser. Informasjonskapslene gjør at vi kan gjenkjenne deg som bruker, og kan blant annet inneholde brukerinnstillinger og annen informasjon, eksempelvis hvilken type innhold og hvilke annonser som du har sett på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre brukere har surfet på og brukt våre nettsider samt hvilken nettleser og type enhet som er brukt.

Statistikk om brukere og trafikk anvendes i såkalt i aggregert form. Det vil si at statistikken i utgangspunktet ikke inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til enkeltpersoner. IP-adresser kan likevel i enkelte tilfeller benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier.

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres

  1. Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstilinger forsvinner.
  2. Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk, eller at du manuelt må godkjenne hver enkelt cookie. Dette kan imidlertid gi dårligere funksjonalitet på visse nettsider, kan forhindre tilgang til sider som krever innlogging og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.
  3. Du kan reservere deg mot cookier som gir deg markedsføring basert på interesseområder for en lang rekke aktører på reservasjonssiden til Network Advertising Initiative.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene?🗂

Payr lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig og lovlig. Noen opplysninger er vi imidlertid lovpålagt å lagre i bestemte tidsperioder. Disse opplysningene lagrer vi selvfølgelig minst så lenge som loven krever. Dette gjelder i hovedsak disse kategoriene av personopplysninger:

 

Hjemmel

Personopplysningskategori

Minste oppbevaringstid

Hvitvaskingsloven

Oppbevaringspliktig informasjon som kundekontroll og mistenkelige transaksjoner

5 år etter at kundeforholdet er avsluttet eller transaksjonen er gjennomført.

Bokføringsloven og bokføringsforskriften

Oppbevaringspliktig regnskapsmateriale

Opp til 10 år

Vi sletter som hovedregel personopplysninger knyttet til potensielle kunder etter at vedkommende har vært inaktiv (ikke åpnet nyhetsbrev, eller tatt kontakt) i to år, eller når den potensielle kunden trekker tilbake sitt samtykke.

Tilfellene hvor vi deler personopplysningene 📤

Payr deler personopplysninger med tredjeparter når:

  • Vi er lovpålagt å dele informasjonen, for eksempel ved rapportering av mistenkelige transaksjoner til Økokrim.
  • Vi må dele personopplysninger med tredjeparter som for eksempel underleverandører for å kunne oppfylle avtalen med deg.
  • Vi deler opplysninger som brukeradferd, navn og epost med tredjeparter for å skreddersy kommunikasjon og markedsføring til deg. Dette gjøres kun med ditt samtykke.

 

Deling er nødvendig for:

  • Å følge Hvitvaskingsloven, Bokføringsloven og bokføringsforskriften.
  • Å ivareta Payrs sine interesser i forbindelse med en rettslig tvist.
  • Brukeren samtykker til eller anmoder om deling.
  • Drift av Payrs sine IT-systemer.

Bruk av underleverandører og samarbeidspartnere 🤝

Google: Payr har utkontraktert datalagring til Google. Alle opplysninger som lagres lagres på datasentre innen EU. Google følger EU Standard Contractual Clauses og har Privacy Shield sertifisering. Payr og Google har inngått en særskilt databehandleravtaler som sikrer at Google er pålagt like strenge sikkerhetskrav som Payr.

Segment: Segment er et datavarehus. Vi i Payr bruker dette for å samle data og fordele disse til ulike verktøy for analyse og markedsføring som vi bruker.

Mixpanel: Mixpanel lar oss se hvordan folk bruker Payr-appen. Ved å analysere data i Mixpanel kan vi få en pekepinn på hvordan vi kan optimalisere appen for at du som kunde skal få en enda bedre brukeropplevelse.

Hubspot: Via Hubspot publiserer vi innhold i egne kanaler og sender ut nyhetsbrev til kundene våre. Vi kan også se statistikk over deres engasjement(f.eks. likerklikk på Facebook) for å forstå hvilket innhold som fungerer og ikke.

Facebook: Via Facebook publiserer vi relevante annonser basert på data, slik at du som bruker ser innhold tilpasset deg og dine interesser.

AppsFlyer: AppsFlyer lar oss se hvilke kanaler og kampanjer nye kunder kommer fra, og det hjelper oss å forstå hvilke kanaler som funker for oss og hvilke som ikke gjør det.

Google Ads: Via Google Adwords/Ads publiserer vi annonser på tvers av enheter. Alt du ser av f.eks. tekstbaserte søkeannonser og YouTube-videoannonser kommer herfra.

Google Analytics: Analyseverktøy som brukes for web- og app-analyse. Google Analytics hjelper oss å forstå hvem som bruker hjemmesiden og appen vår, og hvordan de bruker det.

Zendesk: Zendesk er plattformen Payr´s kundeservice-team bruker for å motta og behandle support-henvendelser fra våre brukere.  

 

Dine rettigheter 👩🏻‍⚖️

Som registrert hos Payr har du følgende rettigheter:

  • Rett på tilgang til personopplysninger registrert om deg. Dette får du under Profil inne i Appen. Du kan ved skriftlig og undertegnet henvendelse til oss kreve innsyn i øvrige registrerte personopplysninger, beskrivelse av hvilke typer opplysninger som behandles, og nærmere informasjon om vår behandling av opplysningene.
  • Rett til å kreve at vi retter feil i personopplysningene registrert om deg. Du kan endre all informasjon du har oppgitt ved registrering av Profil inne på Appen. Dersom forespørselen gjelder kommunikasjon eller annen informasjon som ikke er registrert på Profil, kan du sende en skriftlig, undertegnet henvendelse til oss.
  • Rett til å forespørre sletting eller begrenset behandling av personopplysninger, i tilfeller hvor du mistenker opplysningene blir behandlet ulovlig eller ikke er korrekte. Dette gjøres ved å kontakte oss direkte.
  • Retten til å motsette seg bruk av personopplysninger i direkte markedsføring og i annen kommunikasjon. Dette omfatter også retten til å trekke tilbake samtykke om bruk av personopplysninger, når samtykke er grunnlaget for behandlingen. Dette gjøres under Profil i appen.
  • Rett til når som helst å kalle tilbake samtykke til at Payr kan behandle dine personopplysninger.
  • Rett til å bli glemt. Det vil si at når du avslutter kontoen din hos Payr, slettes all informasjon om deg hos oss.
  • Rett til dataportabilitet. Du har rett til å få utlevert de personopplysningene som du selv har bidratt med på et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format og skal ha rett til å overføre nevnte opplysninger til annen behandlingsansvarlig.

 

Særlig om markedsføring og kundeoppfølging📣

Vi vil at det skal være krystallklart hvordan vi bruker dine persondata til markedsføring, og hvordan du som kunde når som helst kan trekke tilbake eller gi samtykke til å motta markedsføringskommunikasjon fra Payr.

Markedsføring fra Payr

Payr vil ha mulighet til å bruke dine opplysninger til å sende deg relevant markedsføringsinformasjon og produktoppdateringer på SMS, e-post, notifikasjoner i appen, sosiale medier og digitale kanaler.

Følgende opplysninger vil benyttes til markedsføring mot deg som Payr-kunde, forutsatt ditt samtykke:

  • BrukerID
  • Navn
  • Epost
  • Telefonnummer
  • Bruk av appen. Dette kan f.eks. være når du sist brukte appen.

Ingen sensitive data vil benyttes i markedsføring til deg.

 

Bruk av tredjeparter til markedsføring

For å gi deg de beste opplevelsene med Payr kreves det teamarbeid. Vi benytter oss derfor av eksterne aktører for å forstå hvordan våre kunder bruker Payr og for å levere mer relevante annonser og innhold til deg. Disse aktørene vil kunne trenge tilgang til persondata for å levere relevant innhold. Ved bruk av tredjeparter til å promotere Payr og våre produkter til deg som kunde vil vi i så stor grad det lar seg gjøre anonymisere dine persondata, slik at du ikke kan identifiseres.

Eksempler på tredjeparter som brukes i markedsføring er Facebook og Google Analytics. En fullstendig oversikt over tredjeparter Payr benytter seg av finner du under overskriften Bruk av underleverandører og samarbeidspartnere tidligere i dokumentet.

 

Opt in/ opt out

Ønsker du på noe som helst tidspunkt å endre dine preferanser mht markedsføringskommunikasjonen du mottar fra Payr, gjør du dette under Settings i appen.

 

Endringer i personvernerklæringen📇

Denne personvernerklæringen vil oppdateres med jevne mellomrom for å reflektere endringer i tjenestene selskapet tilbyr. Om vi gjør noen større endringer vil du få beskjed av oss per e-post, slik at du alltid er oppdatert.

 

Sist oppdatert 18. juli 2018